Regenboog Fruitspiesjes met Yoghurt Dip

0 0
Regenboog Fruitspiesjes met Yoghurt Dip

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

6 kiwi
1/4 watermeloen
2 banaan
24 aardbeien
Yoghurt Dip
100 ml Griekste Yoghurt (evt plantaardi
10 frambozen
6 aardbeien

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Regenboog Fruitspiesjes met Yoghurt Dip

Het lekkerste van de zomer (naast natuurlijk warm weer en de zon) is het fruit! Oh, heerlijk vers fruit en het aanbod is zo heerlijk breed. Fruit ziet er in het zonnetje ook gewoon veel beter uit, echt een feestje. De zomer roept ook om feestjes: barbecues, borrels en picknicks. Bij al die feestjes zijn lekkere fruitgerechten altijd welkom, of het nu een fruitsalade is, fruit in een zomerse cocktail, of deze regenboog fruitspiesjes die ik hier heb gemaakt.

In 2016 maakte ik onder andere recepten voor LoveMySalad. Iedere maand hadden we een thema waarop wij iets met groente en fruit moesten maken. Met een zomers thema en een kind in huis, dacht ik aan een makkelijke traktatie die in 5 à 10 minuten klaar is. De meeste kinderen houden van fruit, houden van kleurrijk en houden van dippen. En als mama houd ik van makkelijk en snel. Hierdoor kwam ik op deze ’te simpele’ fruitspiesjes met frambozenyoghurtdip. Het is een feestje om te zien en voor je het weet zijn ze op! Leuk als traktatie bij de barbecue en makkelijk voor een picknick. Jij steelt de show bij iedereen en vooral bij je kids!

 

FAQ

  • Hoe lang kunnen de fruitspiesjes van tevoren worden gemaakt?
    De fruitspiesjes kunnen tot een dag van tevoren worden gemaakt en in de koelkast worden bewaard. Zorg ervoor dat je ze afdekt met plasticfolie om uitdroging te voorkomen.
  • Kan ik andere soorten fruit gebruiken dan die in het recept worden genoemd?
    Ja, absoluut! Voel je vrij om fruitsoorten toe te voegen of te vervangen door jouw favorieten. Zorg er gewoon voor dat je fruit selecteert dat stevig genoeg is om op een spiesje te rijgen en dat goed combineert met de yoghurtdip.
  • Welke yoghurt is het beste voor de dip?
    Je kunt magere yoghurt, Griekse yoghurt of een plantaardige alternatief gebruiken, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Kies gewoon een variant die lekker romig is en goed bij het fruit past.
  • Hoe kan ik voorkomen dat de fruitspiesjes bruin worden?
    Als je van plan bent de fruitspiesjes van tevoren te maken, kun je wat citroensap over het fruit sprenkelen om oxidatie en verkleuring tegen te gaan. Dit helpt het fruit langer vers te houden.

 


Dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje (2016)

Steps

1
Done

Was de aardbeien en verwijder de kroon. | Schil de kiwi's en watermeloen. | Snijd het fruit in dikke plakken zodat het op de spiesjes past.

2
Done

Spied het fruit op de volgorde dat jij wilt. Je kunt dit voor kleine spiesjes één keer doen en voor grote twee of drie keer herhalen. | Zet of leg de spiesjes op een plank of bord.

3
Done

Was de aardbeien voor de dip en verwijder de kroon. Was de frambozen. | In een blender meng de yoghurt, frambozen en aardbeien. | Pureer deze helemaal glad. | Schenk de dip in een kom. | Serveer de dip bij de fruitstokjes.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Loco Moco - Kidshoekje.nl
previous
Loco Moco

Add Your Comment