Avocado Hummus

0 0
Avocado Hummus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

3 avocado
400 gram Kikkererwten (uit blik)
1 citroen
5 gram koriander
2 tenen knoflook
3 eetlepels olijfolie
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Avocado Hummus

    Op mijn vorige werk bij NewYork.nl maakte ik voor het eerst echt kennis met hummus. Ik had het al vaak genoeg gegeten en kende het wel, maar daar begon ik pas echt dit lekkere gerecht te waarderen. Bij dat bedrijf was iedereen er dol op en ging er elke dag wel een hele bak doorheen. Hummus is helemaal niet moeilijk om zelf te maken, dus waarom zou je het niet proberen? Thuis had ik nog wat avocado’s liggen en besloot ik avocado hummus te maken, die ik vervolgens meenam naar een barbecue bij mijn ouders.

    Mijn moeder is absoluut geen hummus fan. Als haar dochter vond ik echter dat ze toch mijn zelfgemaakte hummus moest proberen. Met tegenzin probeerde ze het, maar ze vond mijn avocado hummus lekker. Dit is een oud recept van mijn vroegere blog Recepthoekje, dat ik deelde in 2013, en nog steeds, 11 jaar later, houdt mijn moeder vol dat ze alleen mijn hummus met avocados lekker vindt.

    Dus, ben je geen hummus fan? Probeer dan zeker eens dit recept uit!

    FAQ

    Kan ik de hummus van tevoren maken voor een feestje?
    Ja, je kunt de avocado hummus van tevoren maken voor een feestje. Het is zelfs beter om het van tevoren te maken, zodat de smaken goed kunnen mengen. Bewaar het in de koelkast tot je het serveert.

    Zijn er bijgerechten die goed passen bij avocado hummus?
    Ja,  de hummus past goed bij verschillende bijgerechten zoals rauwkost sticks (wortels, komkommer, paprika), pita brood, crackers of tortillachips. Je kunt ook verschillende toppings toevoegen zoals gehakte tomaten, feta kaas, olijven of verse kruiden voor extra smaak.

    Steps

    1
    Done

    Giet de kikkererwten in een zeef en spoel af met koud water. | Wrijf door de kikkererwten heen met schone handen om zoveel mogelijk schillen eraf te krijgen. |

    2
    Done

    Snijd de avocado doormidden, verwijder de schil en pit. | Pel en snipper de knoflook fijn. | Was de koriander en de citroen. |

    3
    Done

    Doe de kikkererwten, avocado, koriander (inclusief steel), knoflook, sap van de citroen, olijfolie, zout en peper in een keukenmachine en pureer tot deze helemaal glad is. (Je kunt ook een staafmixer gebruiken).

    4
    Done

    Proef de hummus of deze nog meer op smaak gebracht moet worden met zout en peper. | Indien nodig voeg meer olie (of water) toe om de hummus nog romiger te maken.

    5
    Done

    Serveer de hummus met nog wat olijfolie eroverheen in een schaal. |

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Hummus - Kidshoekje.nl
    previous
    Hummus
    Cajun Hummus - Kidshoekje.nl
    next
    Cajun Hummus

    Add Your Comment